În cadrul proiectului Food Savers, organizăm o vizită de bune practici în Tirolul de Sud pentru 6 persoane, destinată proprietarilor de restaurante și operatorilor de unități de alimentație publică.
Scopul vizitei:
Cunoașterea practicilor aplicate în regiunea Tirolul de Sud în prevenirea și gestionarea risipei alimentare, pe două niveluri principale:
- Sectorul HoReCa – soluții inovatoare din restaurante, hoteluri și instituții de alimentație publică
- Administrații locale – strategii locale, campanii, reglementări și sisteme de gestionare a deșeurilor
Perioadă: 9–13 septembrie 2025 (marți–sâmbătă)
Program:
- Vizite profesionale la ferme, restaurante, autorități locale și producători locali
- Prezentări, demonstrații practice, inițiative locale și campanii de conștientizare
- Degustări, activități comunitare, oportunități de creare de contacte
- Temă principală: prevenirea risipei alimentare și valorificarea deșeurilor alimentare generate
Termen limită pentru înscriere: 4 iulie 2025
Înscriere și informații suplimentare: foodsaversproject@gmail.com
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (ADI Harghita/Visit Harghita)